2017. godine, žene su igrale 24% vodećih uloga u filmovima. Samo za poređenje, u 2009. godini, ovaj broj je bio samo 15%. Nedavno su objavljeni interesantni projekti o jakim ženskim likovima. Neki od njih grade uspešnu karijeru, drugi nađu svoju ljubav i životni put, a neki otkrivaju neočekivan talenat. Ali svi oni podučavaju milione ženskih gledalaca da budu hrabre, samopouzdane.

  Cigani (Gypses) – 2017

Uloge: Naomi Vatts, Sophie Cookson, Billi Crudup, Karl Glusman

Terapeut iz Njujorka Džin Kalavej spremana je da uradi bilo šta da pomogne svojim pacijentima. U stvari, njene metode krše medicinsku etiku i nanose više štete nego dobra. Džinin život i dalje nije u redu, ona takođe traži rešenje za svoje probleme.

IMDb ocena – 7

  Ženski šef (Girlboss) – 2017

Uloge: Britt Robertson, Ellie Reed, Johnni Simmons, Alphonso McAulei

Ova serija zasniva se na popularnoj knjizi “Girlboss”, gde je Sofija Amoruso, osnivač modnog brenda Nasti Gal, ispričala njenu uspešnu priču. Za samo 12 meseci, ova žena uspela je izgraditi carstvo i zarađuje 100 miliona dolara godišnje. I sama priča počela je njenom ludom ljubavlju za starinske stvari i njenom hrabrosti u ostvarivanju svojih ciljeva.

IMDb ocena- 7.1

 The bold type- 2017

Uloge: Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahi, Matt Vard

Ovo je sitcom oko tri prijateljice koje rade za modni časopis. Devojke žive svetle i zanimljive živote, zaljubljuju se  i pokušavaju da se pronađu. Iako je emisija naizgled lagana, ona takođe dotiče veoma važne teme kao što su seksualna jednakost i diverzitet lepote.

IMDb ocena – 8.1

  Nova devojka (New girl)- 2011

Uloge: Zooei Deschanel, Jake Johnson, Mak Greenfield, Lamorne Morris

Džesika je nastavnica u osnovnoj školi, koja je optimista, uprkos tome što ima lošu sreću u svom ličnom životu. Nakon što se raziđe sa svojim dečkom, ona se seli u novi stan gde su joj cimeri tri mladića. Ovako počinje jednostavna i zabavna priča o ljubavi i prijateljstvu.

IMDb ocena – 7.7

 Ona ima nešto ( She’s gotta have it)-2017

Uloge: DeVanda Vise, Anthoni Ramos, Lirik Bent, Cleo Anthoni

Umetnica Nola iz Bruklina podeljena je vezano za tri ljubavnika: plitkoumnog muškog modela Grira, ljubaznog i dobronamernog Džejmija, i nezrelog Marsa. Koga će izabrati.

IMDb ocena – 7

 Mindin projekat (The Mindy project)-2012

Uloge: Mindi Kaling, Chris Messina, Ed Veeks, Anna Camp

Mindi, 31-godišnji akušer, sanja da pronađe momka, ali njen stav joj ne pomaže u izgradnji odnosa sa suprotnim polom. Ipak, ona i dalje ima nadu i čini sve što može da izgradi svoj lični i profesionalni život.

IMDb ocena – 7.4

  Opušteno (Casual)-2015

Uloge: Michaela Vatkins, Tommi Devei, Tara Linne Barr, Niasha Hatendi

Priča o životu brata i sestre. On je neženja i osnivač internet stranice za pronalazak partnera, koji nikad nije bio u ozbiljnoj vezi. Ona je od nedavno  razvedena i ima tinejdžerku. Dakle, brat i sestra odlučuju da pomognu jedno drugom da pronađu partnere.

IMDb ocena- 7.6

  Las chicas del cable -2017

Uloge: Ana Fernandez, Nadia de Santiago, Blanca Suarez, Maggie Civantos

Telekomunikaciona kompanija otvorena je u Madridu 1928. godine. Četiri žene se sele u špansku prestonicu kako bi se zaposlile tamo i započele novi život. Ova dramatična serija ne samo da vam govori o jedinstvenoj priči o svakoj devojci posebno, već takođe posmatrate poteškoće koje imaju na poslu.

IMDb ocena – 7.8

  Kraljica šećera (Queen sugar)-2016

Uloge: Rutina Vesli, Davn-Lien Gardner, Kofi Siriboe, Omar J. Dorsei

Ova serija priča priču sestara Bordelon: Čarli, uspešne menadžerke i Nove, snažne novinarke. Njihov otac umire i one nasleđuju njegovu neprofitnu plantažu šećerne trske. Čarli i Nova ne pokušavaju samo da spasu porodični posao, već i rešavaju sukobe između sebe.

IMDb ocena – 7.6

  Bolje stvari (Better things)-2016

Uloge: Pamela Adlon, Mikei Madison, Hannah Alligood, Olivia Edvard

Sem je srednjovekovna žena koja ima previše na svojim leđima. Ima tri ćerke i samohranu majku. Pokušava da izgradi karijeru i popravi odnos sa svojom majkom koja živi u blizini. Uprkos svemu ovome, Sem ima dobar smisao za humor i uvek je optimista.

IMDb ocena – 7.7

  Pobuna dobrih devojaka ( Good girls revolt)-2015

Uloge: Genevieve Angelson, Anna Camp, Erin Darke, Hunter Parrish

Istorijska drama postavljena u 1969. godinu, o tri mlade žene koje rade za časopis u Njujorku pod nazivom Novosti nedelje i koji se često mora baviti diskriminacijom. Umorile su se od toga i odlučile da se bore za svoja prava.

IMDb ocena – 8.2

Začini život malim stvarima!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime