Životinje nas ne ostavljaju ravnodušnim. Često im se divimo kada ih posmatramo. Međutim, možda niste mogli ni da zamislite da bi neke od najlepših životinja mogle i da vas ubiju. Napravili smo listu slatkih, ali opasnih životinja, pa pogledajte. Naravno, nijedna od ovih životinja neće napasti ako joj ne date povoda.

Foka

Foke izgledaju tako slatko da sigurno ne očekujemo nikakvu štetu od njih. Međutim, postoje poznati slučajevi napada foke na istraživače i one mogu pokazati veoma agresivno ponašanje. Jedno od njihovih omiljenih jela su pingvini. 

Panda

Svi obožavamo ove slatke medvede. Izgledaju tako nevino i bespomoćno da su postali simbol mira i ljubaznosti. Međutim, bolje da se ne čačkate sa pandom. Ako slučajno pređete njenu teritoriju ili ako oseti opasnost, panda može ozbiljno da vas povredi. Osetiće se njegova medveđa priroda.

Labud

Labudovi čine značajan deo romantične mašte. Povezujemo ih sa istinskom ljubavlju, ali zar ne znate da ljubav boli? Pa, ova stvorenja vas mogu stvarno povrediti. Ako osete pretnju, potrudiće se i da se zaštite. Zato nemojte da ih hranite nečim bezukusnim. 🙂

Mravojed

Izgledaju prilično bezopasno, zar ne? Čak ni zube nemaju. Međutim, obratite pažnju na njegove kandže. Uglavnom ih koriste za iskopavanje hrane, ali se ne ustručavaju da ih koriste i za odbranu. Samo jednim udarcem vas mogu povrediti.

Tasmanijski đavo

Ovo stvorenje nam je poznato iz crtanog filma. Možda njegovo ime govori samo za sebe, ali pogledajte. Izgleda smešno, baš kao da je iz crtanog filma i ne očekujemo da može biti opasan. Ali pogledajte te očnjake. Ne treba da se šalimo sa njim, mogao bi sve da nas pobije.

Slon

Iako je jedna od najvećih i najjačih životinja, slonove vidimo kao ljubazna i pitoma stvorenja. I da budemo iskreni, ljudi ih često tretiraju na ne tako lep način. Možda se zato poslednjih godina događaju sve više i više smrtonosnih nesreća povezanih sa njima. Možda im je to planirana osveta, ne zaboravite da su veoma inteligentni.

Delfin

Ova informacija će vas možda šokirati, ali morate da se suočite sa istinom. Kako ljudi, tako i delfini mogu ubiti bez nekog posebnog razloga. Oni definitivno imaju visok intelekt koji se može činiti bezopasnim. Baš kao i kod ljudi.

Lemur

foto: phys.org

Pogledajte samo ove oči! 🙂 Ali zamislite, ovo je najotrovniji sisar na svetu. Ako vas ugrize, možete iskusiti anafilaktički šok i druge opasne simptome. Naučnici su otkrili da lemuri oponašaju kobru. Zvuči zaista zastrašujuće.

Začini život malim stvarima!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime