Pravi ljubitelji prirode zasigurno su obišli većinu planina i nacionalnih parkova u regionu. Ukoliko želite nešto novo što ipak neće znatno da utiče na vaš budžet, razmislite o prirodi Slovačke. 

Visoke Tatre

Slovački najpoznatiji nacionalni park, Visoke Tatre, nalazi se u severnom delu zemlje na granici sa Poljskom. Proteže se od istoka ka zapadu u dužini od 53 kilometra, a najviši vrh je visok 2655 metara. Postoji i žičara kojom možete stići do samog vrha, a park je bogat i termalnim vodama. 

Niske Tatre

Niske Tatre poseduju nekoliko vrhova preko 2000 metara nadmorske visine. Planina sadrži mnogo kamenih staza, te nije nikakvo iznenađenje naleteti na planinske koze. Niske Tatre su dom najvećem skijalištu centralne Evrope, Jasna sa 49 kilometara ski staze. 

Slovački raj

Najbolje vreme za posetu ovog parka jeste leto. Usled topljenja snega, vodeni putevi su obogaćeni, a vodopadi su u punoj snazi. Paralelno rečnim putevima parka, protežu se drvena i kamena staza za pešačenje. Možete posetiti i Dobšinsku ledenu pećinu koja se od 2000. godine nalazi pod UNESCO zaštitom. 

Pienini

Najpopularnija atrakcija u ovom parku jeste plovidba rekom Dunajec uz pratnju lokalnog vodiča. Park još sadrži i nekoliko dobro obeleženih staza za planinarenje i plininski biciklizam, a u okviru posete ovom parku možete planirati i izlet do Visokih Tatra. 

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime