Mnogi izumi su zaista naše živote učinili lakšim. Ali koliko znate stvarno o tim izumima? Neki su čak i deo naše svakodnevnice. Čitajte dalje kako biste saznali neke zanimljivosti o ovim poznatim stvarima. 🙂

Veštačko srce

Izgleda fascinantno, zar ne? Ovo je prvi put izumeo Abiocor 2015.godine i testiran je na 15 pacijenata. Za sada je razvojni proces zaustavljen.

McDonald’s

Ko još ne voli dobar čizburger iz Meka? Ovo je prvo bio roštilj restoran, a kasnije su vlasnici odlučili da prodaju i pomfrit i kolu, pa se mesto kasnije pretvorilo u restoran sa hamburgerima.

Bikini

Iako je ime dobio po Bikini ostrvcu koji je i dizajnirao prvi bikini, morao je biti testiran za javnost. A to se desilo 1946.godine. A kako su se kupaći kostimi menjali kroz istoriju, možete pogledati ovde.

Mobilni telefon

Retko ko može da zamisli život bez mobilnog telefona danas. A da li znate kada je prvi put izumljen? Prvi mobilni telefon je nastao 1973.godine i bio je težak 1kg.

Slike

Slike potiče hiljadama godina unazad. Ali prva slika koja je imenovana u svetskoj istoriji bila je Cafe Terrace at Night iz 1888.godine.

Prva žena koja je vozila motor

Sally Halterman je prva licencirana motociklistkinja. To je bilo 1937.godine. 

Automobil

Na fotografiji je prvi automobil koji je 1896.godine izumeo Henry Ford.

Robot

Izgleda da svaki inženjer može napraviti jednog robota ovih dana. Ali prvi robot, Cygan, izrađen je 1957.godine. 

Selfi

Ovih dana su selfiji izuzetno popularni, svakog dana možete videti momke i devojke kako prave selfije. Ali prvi selfi je izumljen 1839.godine.

Začini život malim stvarima!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime