Sezona jagoda je počela, pa tim povodom želimo sa vama da podelimo ovaj ukusan i jednostavan recept. 🙂 Bez pečenja, sa gotovim korama, dobijate ukusnu, kremastu i osvežavajuću tortu. Sve što vam treba jeste malo izdvojenog vremena.

Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
1 l mleka
3 pudinga od vanile
1 puding od jagode
250g margarina
15 kašika šećera
200g šećera u prahu
300 g šlaga
400g kisele pavlake
200 ml kisele vode
50g bele čokolade
300g jagoda
 

Uputstvo za pripremu: 

1. U jednom litru mleka skuvati tri pudinga od vanije sa 15 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.

2. Umutiti margarin sa 200g šećera u prahu, a u drugoj posudi mutiti 300g šlaga sa 200 ml kisele vode. U  margarin polako dodavati ohlađen puding i mutiti mikserom. Zatim dodati umućen šlag i mešati kašikom. Kada se šlag sjedinio, dodati kiselu pavlaku i 50 g narendane bele čokolade. Dobro promešati.

3. Skuvati puding od jagode sa jednom čašom vode i dodati 300g jagoda.

4. Filujte korice, belim filom, a na svakoj trećoj stavite fil sa voćem. Fil sa jagodama ide između 3 i 4, zatim između 6 i 7 korice. 

Prijatno! 

Evo kako je nama ispalo!

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime