Mousse je desert koji možete praviti uvek, čak i kada nije sezona malina i jagoda. Idealan je za dan zaljubljenih, rođendane i praznike. Želite da čujete najbolji deo? Lako se pravi, sve što vam treba je nekoliko jednostavnih sastojaka, čaše za vino i osoba sa kojom ćete podeliti ovaj desert.

Začini život, je za vas pripremio ovaj mousse i želimo svoje utiske da podelimo sa vama! U nastavku teksta videćete recept, uputstva za pripremu i fotografije moussa koji smo lično mi spremili. Uživajte… 😀

Ovaj desert koji se ne peče, sadrži sveže maline (naravno, možete koristiti i zamrznute) na dnu, a gornji deo napravljen je od mleka i slatkog kakaa. Najbolje je da ga pripremite dan ili dva pre serviranja, kako bi se sve lepo steglo. Mi smo spremili dan pre serviranja i to je dovoljno da poslastica bude savršena. Servirate je direktno iz frižidera.

Sastojci koji su vam potrebni:

Sloj od malina

  • 300g malina
  • 1 solja sećera
  • 1 kesica želatina

Sloj od čokolade

  • ½ šolje mleka
  • 2 kašike slatkog kakaa
  • 1 šolja sećera
  • 1 želatin
  • Po želji dodajte malo čokolade za kuvanje.

Način pripreme:

Sloj od malina

Na niskoj temperaturi, u šerpi srednje veličine, rastopite sećer i maline. U posudi pored, rastopite želatin sa 5 kasika vode. Kada su maline spremne, sipajte želatin i lepo promešajte. Ostavite malo da se prohladi, a potom sipajte u čaše. Čaše položite u neku kutiju, meni je poslužilo zvono za tortu. 😀  Možete i ravno da sipate, ali mislim da je ovako dosta zanimljivije. Kada sipate u čase, ostavite u frižider na 2 sata kako bi se steglo. Tek kada se stegne, nastavljate sa čokoladnim delom, kako se ne bi pomešalo.

Čokoladni sloj

Rastopite šećer u mleku, a potom dodajte kakao. Ne dozvolite da proključa! Kada ste to spremili, rastopite želatin sa 5 kašika vode, a zatim dodajte u mleko. Po želji, ubacite malo čokolade za kuvanje. Pustite malo da se prohladi, a potom sipajte preko malina koje su bile u frižideru.

Gotooovo! Lako, zar ne? Vratite u frižider i ostavite da prenoći kako bi bilo boljeg ukusa. Dekorišite po želji… 😀

Evo, kako je nama ispalo! Pišite nam u komentarima kako vam se sviđa recept! 🙂

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime