Među luksuznim hotelima i turističkim žarištima u Španiji nalazi se i mnoštvo netaknutih morskih odmarališta. Izabrali smo za vas najlepše, od tihih obalnih gradova na jugu Španije, do živopisnih ribarskih sela na manje posećenom severu Španije.

Llafranc

foto: terraletllafranc.com

Iako je to prometan grad na obali mora, prelepi Llafranc je srećom izbegao masovni turizam i ostao je tradicionalno, opušteno mesto na Kosta Bravi. Zlatnu, peščanu plažu nežno zapljuskuju plave vode Mediterana i okružena je prelepim šetalištem i gradskim trgom gde se nalaze mnogobrojni restorani koji služe odličnu domaću hranu.

Cudillero

foto: kayak.com

Poznat po prelepim, vedrim obojenim visećim kućama (casas colgadas) koje se nalaze na strmim brdima, Kudiljero je jedan od najviše fotografisanih obalnih gradova u regionu Asturije na severu Španije. Šetnja lepim, krivudavim ulicama grada dovodi posetioce do znamenitosti kao što je romanička crkva iz 13.veka Capilla del Humilladero. Takođe, Cudillero svetionik, koji se nalazi na stenovitom poluostrvu nedaleko od grada, nudi zadivljujući pogled na dramatičnu obalu Asturije.

Tossa de Mar

foto: clubvillamar.com

Istorijsko, selo Tossa de Mar je pravi dragulj na katalonskoj obali. Ovde ćete naći njegobe bogate istorijske ostatke, od rimskih vila iz prvog veka, do prelepe Vila Velle, starog grada iz 13.veka. Stari grad je omeđen sa dve prelepe plaže – užurbanom Platja Gran i slikovitom uvalom Platja d’es Codolar. Ovde vas čekaju i prekrasni restorani koji služe tradicionalnu katalonsku kuhinju i lokalne plodove mora.

Ribadesella

foto: ribadesella.es

Ribadesella je smeštena uz ušće reke Sella i postavljena je uz dramatičnu pozadinu planine Picos de Europa u Asturiji. Ovo slikovito ribarsko mesto je poznato po svojoj kulturi, istoriji i gastronomiji. Santa Marina je glavna plaža koja je duga, zlatna, peščana i okružena redovima indijanskih vila iz 19.veka.

Nerja

foto: visitacostadelsol.com

Nekada uspavano ribarsko mesto, Nerja je sada živahni primorski gradić sa oko 20.000 stanovnika koji obiluje lepotom, istorijom i kulturom. Oni koji traže netipično turističko iskustvo sigurno neće biti razočarani. Ovaj dragulj je ostao netaknut masovnim turizmom i ima netaknute plaže, kao i živopisne, stare istorijske gradske četvrti.

Playa Blanca

foto: kudoybook.com

Dostupna samo brodom, prekrasna plaža Playa Blanca je zaštićena bela peščana plaža okružena gustom vegetacijom. Smeštena na 20 minuta od Portobela ima neke od najslikovitijih grebena između Colona i arhipelaga San Blas i odlično je mesto za opuštanje, ali i ronjenje. 

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime