Velika metropola, Berlin, ima neverovatan broj parkova i zelenih, divljih prostora koji dodaju boju betonskom gradu i poboljšavaju živote stanovništva. Ovde se može naći i iznenađujuća količina divljih životinja, kao što su divlje svinje i ptice. Predstavljamo vam najlepše zelene površine u Berlinu!

Tiergarten

foto: berlin.de

Zoološki vrt ili “park životinja” je ogromni zeleni lavirint i prostor u sredini grada. Osim zoo vrta, ovde možete da istražite i predivne beskrajne vrtove cveća ili da sedite uz potok i ispod veličanstvenih stabala koji su vizuelni užitak pogotovo u proleću i jeseni. Ovaj park je bio deo zapadnog Berlina pre ujedinjenja Nemačke i proglašen je najlepšim u Berlinu.

Treptower park

foto: visitberlin.de

Ovaj park postaje igralište leti i ispunjen je ljudima koji upijaju sunce, uživaju u pikniku i pivu. Park se nalazi u Alt-Treptow u okrugu Treptow-Köpenick južno u Berlinu. Smešten je uz reku Spree.

Gärten der Welt

foto: eghn.org

Ako tražite značajniju floru i umirijuću atmosferu, poseta ovom parku je potpuno vredna plaćanja ulaznice. Ovde postoje i restorani i drugi sadržaji, tako da je moguće provesti više vremena. Smešten je u Marzahn-Hellersdorf, jednom od najzelenijih područja u Berlinu. Gärten der Welt ima spektakularnu vrtnu umetnost i tematske vrtove posvećene Aziji, Evropi i Orijentu. Nekadašnji rekreativni park Marzahn otvoren je 1987.godine kada je grad još uvek bio podeljen. 2000.godine dodat je Vrt Meseca koji je postao najveći kineski vrt u zemlji i simbol ponovnog ujedinjenja.

Körnerpark

foto: pinterest.com

Među užurbanim ulicama Neukolna nalazi se ovaj predivni park sa fontanama, cvetnim vrtovima i umetničkom galerijom. Neobarokni vrtovi su kraljevski dizajnirani i pružaju idealan beg od grada. 

Botanička bašta

foto: theculturetrip.com

Berlin se može pohvaliti jednom od najlepših i najznačajnjih botaničkih bašta na svetu. Bašta je dom oko 22.000 različitih vrsta iz celog sveta. Ukupno ima 15 impresivnih staklenika koje se nalaze u istočnom delu bašte. Tropski staklenik, završen 1907.godine, jedan je od najvećih ikada stvorenih sa impresivnom arhitekturom stakla i čelika.

Viktoria park

foto: top10berlin.de

Ovaj mali zeleni prostor u Kreuzbergu je dom jedinog vodopada u Berlinu. Omiljeno je mesto lokalnog stanovništva. Budući da je smešten na brdu, park nudi i predivan pogled na grad. Ovde možete videti i sokole i druge price u krošnjama.

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime