Danas smo tu da podelimo sa vama najlepše plaže Parge, bićete oduševljeni.

Plaža Krioneri

Foto: pargaportal.com

Plaža Krioneri ili gradska plaža nalazi se u centru Parge. Preko puta plaže nalazi se čuveno ostrvo Device Marije do kog možete doplivati jer je veoma blizu.

Levo od plaže Krioneri je stena Skordas (Garlick) i stena Kremidas (Onion). Pristup Krioneriju je veoma jednostavan i ne možete je promašiti. Lažaljke se uglavnom izdaju, veoma je mali deo za sopstvene peškire. Na ovoj plaži možete uživati dugo u suncu i sa nje se vidi najlepši zalazak sunca u Pargi.

Amopouli

Foto: pargaportal.com

Ovo je verovatno najmanja plažica u Pargi. Nalazi se na već pomenutom ostrvu Devica Marija, i do nje veoma lako možete doplivati. Ovde možete videti prozirnu vodu, a ostrvo vas neće ostaviti ravnodušnim.

Plaža Piso Krioneri

Foto: pargaportal.com

Piso Krioneri je mala živopisna plaža, nekoliko metara od centra Parge. Nalazi se odmah iza plaže Krioneri. Piso Krioneri ima dosta stena i svaka od njih ima svoje ime koje je dobila po obliku ili po težini ronjenja.

Valtos

Foto: pargaportal.com

Valtos je definitivno najpopularnija i najduža peščana plaža u Pargi. Ovde možete naći skoro sve sportove na vodi, ako vas to privlači. Ležaljke mogu da se iznajme, ali isto tako postoji mnogo slobodnog prostora ako ne želite ležaljke, što nije slučaj sa prve dve plaže.

Na Valtos plaži ćete videti istorijsku crkvu Sv. Spiridona izgrađenu praktično na pesku, a samo 5 minuta od plaže ćete naći manastir Vlachernu.

Sa plaže Valtos možete pratiti put do Anthousa, jednog od najljepših na tom području, prolazeći kroz maslinjake, vodopad, pa sve do tvrđave Ali-Paša. L

Lihnos plaža

Foto: pargaportal.com

Definitivno po našem misljenju najlepša plaža, koju nikako ne smete zaobići. Lihnos je peščana plaža, sa tirkiznom , čistom vodom i veoma bujnom vegetacijom. Postoje dva restorana, sa fenomenalnom hranom. Pristup je vrlo jednostavan automobilom, ali je moguće doći i peške, što je i bio naš izbor. Put nije jednostavan, ali je veoma zabavan ako idete sa društvom. Prizor koji ćete videti ako se uputite na ovu plažu, ne može se opisati rečima. Prolazite kroz maslinjake i dolazite do najlepšeg vidikovca sa kog se vidi cela plaža i savršeno plavetnilo Jonskog mora.

Sarakiniko

Foto: pargaportal.com

Takođe jedna divna plaža, koja se nalazi malo dalje od Parge. Da biste došli do nje ipak je potrebno da uplatite vožnju brodićem. Na njoj možete videti najčistiju vodu u Pargi, baš zbog toga što nije toliko posećena. Iznad plaže, postoji restoran koji ima savršenu terasu sa pogledom na celu plažu i more. Definitivno, nemojte propustiti.

Ako vam ipak ovo nije dovoljno i želite još neke plaže da posetite, položaj Parge pruža mogućnost posete ostrvima Paxos, Antipaxos i Krf sa kojima je povezana brodskim linijama tokom letnjih meseci.  

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime