Ko ne voli knjige? One su ključ za novi svet svaki put kada ih otvorimo. Isto tako, kupovina knjiga je prilično bitna i zanimljiva, pogotovo ako je to u jednoj od ovih 13 najlepših knjižara na svetu! 🙂 Ukoliko ste propustili prvi deo, pogledajte ovde!

Book and Bed – Tokio, Japan

foto: moshimoshi-nippon.jp

Hostel u Tokiju, Book and Bed (knjiga i krevet) je doslovno san. Gde još možete provesti noć potpuno okruženi policama sa knjigama? 

El Ateneo Grand Splendid – Buenos Aires, Argentina

foto: nationalgeographic.com

Ovo je pravi raj za oči. Pozorište u Argentini pretvoreno je u knjižaru i sada je zapravo najbliža biblioteci iz Lepotice i Zveri za koju smo mislili da nikada uživo nećemo videti. 🙂

Strand Bookstore – Njujork, SAD

foto: metro.us

28km knjiga u sred Njujorka! Strand knjižara je osnovana 1927.godine i od tada je najpoznatija knjižara na Menhetenu.

Les Bouquinistes – Pariz, Francuska

foto: reidsfrance.com

Smeštena uz reku Senu u Parizu, ovo nije klasična knjižara, već više polica sa knjigama. Posebno mami letnjim danima, ovo je verovatno najslikovitije mesto za kupovinu knjiga, a izbor je neograničen.

Secret Headquarters – Los Anđeles, SAD

foto: pinterest.com

Ova knjižara je više cool nego što je lepa, ali je definitivno prava ikona za stripove. Ova knjižara je takođe domaćin umetničkih predstava, što samo doprinosi još više.

Scarthin Books – Peak District, Velika Britanija

foto: scarthinbooks.com

Ova čudna radnjica je preša sa jedne sobe na dvanaest od svog otvaranja 1974.godine. Zadržala je prijatan i gostoprimiv osećaj sa svog početka.

El Pendulo – Meksiko city, Meksiko

foto: atlasobscura.com

Ova čudesna zemlja knjiga u Meksiko sitiju prodaje knjige većinom na španskom jeziku, ali ima i odeljak za turiste. Apsolutno je šarmantna i lepa i definitivno joj ne manjka knjiga – pogledajte samo te police! 🙂

Začini život malim stvarima!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime