Turizam u Portugalu je veoma uspešan i ima neke od najboljih destinacija. Portugal ima bogatu istoriju, inovativnu umetnost, zadivljujuće poglede, prijateljske i opuštene stanovnike. Pogledajte koje smo to najbolje destinacije izdvojili!

Madeira

foto: youtube.com

Ovaj suptropski sistem ostrva je postao jedna od najpopularnijih destinacija u Portugalu za planinarenje, provođenje toplih dana uz more i uživanje u egzotičnoj hrani. Plus, glavni grad ove regije, Funchal nudi jednu od najboljih novogodišnjih žurki na svetu.  Porto Santo je mesto gde će ljubitelji plaža pronaći najlepši pesak u Portugalu. Ostale znamenitosti su nekadašnja kuća Kristofera Kolumba, muzej Kristiana Ronalda, Muzej vina Madeire. 

Porto

foto: tasteporto.com

Nikako nemojte da propustite drugi najveći grad u Portugalu. Možda izgleda kao glavni grad zbog starih, šarenih zgrada koje se prostiru preko brdovitih ulica i pored reke, ali Porto nazivaju jin u odnosu na lisabonski jang. Porto sjaji kulturom. Železnička stanica Sao Bento nudi zapanjujući mozaik pločica, pretvarajući zidove u nezaboravna umetnička dela. Ne nedostaju mu vrtovi, srednjovekovne palate i katedrale, a za kuhinju kažu da je najbolja u zemlji. Poznat po svom čuvenom Porto vinu, Portovi vinogradi čine većinu obližnje doline Douro.

Lisabon

foto: thenational.ae

Uprkos procvatu turizma, Lisabon je i dalje jedan od napristupačnijih gradova u Evropi. Posetioci uživaju u uskim putevima i fenomenalnim vidikovcima. U Alfami, arome i fado muzika zanose iz udobnih restorana u uskim lavirintima ulica. Chiado je popularan kraj sa najstarijom knjižarom na svetu. Za noćni život je zadužen Bairro Alto. Lisabon uz sve to ima i odlično vreme i dosta sunčanih dana.

Ericeira

foto: booking.com

Surfovanje je jedna od glavnih atrakcija u Portugalu, a Ericeira je malo ribarsko selo sa velikom reputacijom za hvatanje talasa. Takođe, nalazi se blizu Lisabona i jedno je od prometnijih mesta. Međutim, sedenje uz litice koje obljubljuju obalu i gledanje surfera nije jedina stvar koju ovde možete raditi. Restorani su među prvim mestima za uživanje u svežim, ukusnim portugalskim morskim plodovima.

Algarve

foto: paulinaontheroad.com

Algarve je jedno najboljih mesta za kombinovanje toplog vremena sa planinarskim ekspedicijama, modernim plažama i moderne društvene scene. Mali dragulji – sjajne vode i očaravajuće litice kao što su Camilo plaža u Lagosu, nalaze se po čitavom regionu. Ovde se više govori engleski, nego portugalski. Ako želite da se sklonite malo od gužve, tu su gradovi Sagres, Tavira i Aljezur, koji su veoma zabavni.

Alentejo

foto: totallyspaintravel.com

Odvojite se od gužve posetom regije Alentejo. Glavni grad ove oblasti, Evora, još jedno je predivno mesto sa bogatom istorijom i tajanstvenom prirodom. Posebna atrakcija je kapela dos Ossos iz 16.veka gde se nalazi oko 5000 ljudskih skeleta. Ne biste trebali da propustite ni rimski hram i katedralu u Evori. Evora i obližnja sela su idealna za povlačenje u prirodu gde se možete sakriti, uživati u istinski dobroj hrani i fenomenalnom vinu.

Očekujte nastavak sutra!

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime