Kafa. Za neke je to način da ostanu budni, ali za većinu je najčešći napitak kada se nađu sa prijateljima, pa je glavna asocijacija povezanost sa ljudima i tradicija koja se prenosi vekovima. Gde god da putujete pokušajte da nađete lokalni kafić i naručite njihovu tradicionalnu kafu. Mi vam prenosimo kako se pije kafa u zemljama širom sveta. 

Turska

Italija

Foto: lonelyplanet.com
 
Italijani su poznati po svojoj kulturi kafe. Italijani dobijaju espresso i obično ga piju stojeći u baru umesto da sednu za najbližim stolom. Oni takođe imaju prilično čvrsto uverenje što se tiče mleka, a to je da ne bi trebalo da naručite kapućino, latte ili bilo koje drugo piće na bazi mleka posle ručka – to su strogo jutarnji napici.

Brazil

Oni isti Amerikanci kojima je trebalo malo topline mislili su da piju brazilsku kafu, koja se sastoji od vruće kafe, kreme i ruma (ili rakije), i nešto cimeta na vrhu. Iako se ne treba iznenaditi da, pošto je Brazil najveći proizvođač kafe na svetu, on ima više popularnih metoda pripreme. Cafezinho, ili jednostavno café, toliko je voljen da ljudi preporučuju da ga pijete ujutru, popodne ili čak i noću.

Grčka

Foto: omilo.com
Frape je grčko piće po izboru kofeina, jer je glavna svrha kafe da pruži osvežavajući predah u vrelom letnjem danu. Napravljen je od nekoliko kašičica instant kafe, šećera (po ukusu) i vode. Zatim se pomeša u šejkeru dok ne postane pena. Konačno, dodajete hladnu vodu i kondenzovano mleko. Zaposleni u Nestleu slučajno je ovo napravio u Solunu kada nije mogao pronaći vruću vodu za svoju jutarnju kafu. Sada se piće smatra jednim od najpopularnijih grčkih napitaka.

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime