Jednog dana, žena iz Melburna, Laleh Mohmedi je smislila originalnu ideju kako da svog trogodišnjeg sina privoli da jede zdravu hranu. Danas njene recepte primenjuju i drugi roditelji kojima više nije potrebno da uveravaju svoju decu da jedu zdravu hranu jer pojedu sve sa zadovoljstvom! 🙂

Laleh Mohmedi i njena stranica Jacob’s Food Diaries ima više od 170.000 pratilaca, među kojima je i čuveni Jamie Oliver. Sve je počelo jednostavnim eksperimentom u kuhinji. Laleh je odlučila da svom sinu Jacobu skuva jelo koje će izgledati kao crtani lik.

Njegova reakcija je bila toliko dobra, da je odlučila da nastavi dalje.

Kada je Mohmedi objavila fotografiju na svom Facebook profilu, dobila je neverovatnu podršku. “Prijatelji su mi rekli da obavezno moram da otvorim Instagram stranicu, a ja u tom trenutku nisam znala ni šta su lajkovi, pratioci ili hashtagovi.”

Samo godinu dana kasnije, Laleh je svoju priču ispričala brojnim člancima i TV emisijama. “Nisam imala pojma da me taj mali hobi može učini popularnom. To me i danas zadivljuje.”

Na stranici Jacob’s Food Diaries možete pronaći pravu umetnost na tanjiru. Od crtanih likova, likova iz pop-kulture kao što su David Bowie i Michael Jackson, pa sve do izmišljenih stvorenja iz mašte.

Svi likovi ne samo što izgledaju kao pravi, već su napravljeni i od zdrave hrane. Na primer, portret Helene Bonham Carter kao crvene kraljice iz Alise u zemlji čuda se sastoji od pečuraka, krem sira i crvenog kupusa.

Laleh radi uglavnom sa jednostavnim i hranljivim sastojcima kao što su kupus, losos i žitarice. Ona često koristi i rasol (sok od kupusa) kako bi hrana bila više zelena ili par kapi jabukovog sirćeta kako bi ljubičasti kupus bio još više ljubičast.

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime