Crtani filmovi i stripovi žive u našim srcima još od detinjstva. U to vreme, a možda i sada, sigurno je neko želeo da živi kao omiljeni lik i da ima istu kuću. Sve ove kuće su oživele kako bi ostvarile nečije snove. Pogledajte 10 fantastičnih domova koje svako može da poseti!

Simpsonovi

Još 1997.godine, 20th Century Fox je imao neverovatnu ideju – da stvori repliku “Simpsonove” kuće u Nevadi, SAD, u punoj veličini. Koštalo je 120.000 dolara kako bi se izgradila kuća u stvarnom životu sa identičnim karakteristikama verzije iz crtanog filma, kako unutra, tako i spolja. 

Up

Mala divna, šarena kuća Karla i Eli bila je toliko popularna i inspirativna da je zapravo i izgrađena 2011.godine zbog želje jedne male devojčice. Dizajnirana je sa preciznošću i pažnjom za svaki detalj – od poštanskog sandučeta napolju do fotografija na zidovima i prekidača za svetlo. Kuća se nalazi u Juti i mogu je posetiti turisti.

Sunđer Bob Kockalone

Sunđer Bob je voljen od svih generacija, a njegova kuća od ananasa na dnu mora postala je veoma primamljivo mesto. Ovu vilu su napravili Nickelodeon i Nick Resort Punta Cana i nalazi se u Dominikanskoj Republici. Unutra se može videti sav podvodni dekor, zarđali TV, školjka telefon i puž Gari u prirodnoj veličini.

Hobit

Dizajner i graditelj Simon Dale odlučio je da izgradi ekološku kuću u skladu sa prirodom. Kuća je izgrađena od hrastovih strugotina sa kamenim i muljevitim zidovima i balama od slame na podu, zidovima i krovu. Njegovi solarni paneli obezbeđuju električnu energiju, a krovni prozor daje prirodno svetlo tokom dana. Još neke detalje vezane za ove kuće, možete pogledati ovde.

Flintstones

1976.godine arhitetka William Nicholson napravio je kuću kako bi testirao nove građevinske materijale. Ova kuća u obliku kupole dobila je ime po Kramenku i Kamenku jer je ličila na kameno doba u kome je porodica živela. Kuća se nalazi u Kaliforniji, potpuno je bela unutra da bi ostala hladna tokom leta i košta 4.000.000 dolara.

Barbie

Mnoge devojčice su sanjale o tome da žive otmeno u kući kao što je ima Barbie. Sada ti snovi mogu da se ostvare zahvaljujući rezidenciji od 10.000 kvadratnih metara na Floridi, koja se zove “Barbie, the Dreamhouse Experience”. Za kuću je bilo potrebno više od sto galona roze boje i 10kg sjaja.

Minnie Mouse

Ova predivna kuća Minnie Mouse se može naći u Mikijevom gradu u Diznilednu na Floridi. Kuća je potpuno opremljena baš kao i prava.

Snežana i 7 patuljaka

Graditelji su proveli 30 godina kako bi stvorili ovo remek delo. Kuća se nalazi u Vašingtonu. Drvene grede su ručno rezbarene, krov izgleda kao da se topi, a sve je detaljno kao što je i Disney nacrtao.

Jetsons

Skypad apratmani iz crtanog filma inspirisani su futurističim zgradama iz ranih 60-tih godina, kada su ljudi maštali kako će stanovi izgledati u budućnosti. Jetstons stan je posebno inspirisan Chemosphere, čuvenom zgradom u Los Anđelesu.

Bruce Wayne

The Bruce Wayne Manor u DC stripu o Betmenu inspirisan je Wollaton Hallom u Engleskoj. Za film The Dark Knight Rises, ova vila je baš služila kao Waynova.

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime