Kroasani u Parizu, testenina u Italiji ili čokolada u Belgiji? Svaka zemlja ili region ima svoj poseban stil kuvanja zasnovan na geografskoj lokaciji, tradiciji, praksi i naravno začinima. Hrana je važan deo lokalne kulture i uvek je išla ruku pod ruku sa putovanjima. Zbog toga smo odlučili da napravimo spisak o top 5 “najukusnijih” gradova u Evropi, za sve strastvene ljubitelje hrane.

  Bolonja

Dom mortadele, ragu sosa i paste tortellini, glavni grad regije Emilija Romanja je raj za sve ljubitelje hrane. “La Grassa”, nadimak Bolonje koje je dobila baš zbog svojih kulinarski tradicija, koje predstavljaju nezaboravno iskustvo za sve gurmane koji traže autentične ukuse. Jedna od najboljih stvari o Bolonji, i Italiji u celini, jeste što nikada ne možete pogrešiti pri izboru restorana. Hrana je ukusna koji god restoran da izaberete, da li je to najpoznatiji restoran ili neki stariji, razliku nećete ni primetiti.

 Pariz

Nema sumnje da je Francuska dovela hranu na jedan sasvim viši nivo. U Parizu možete naći od glamuroznih restorana, najistaknutijih pariskih bistora, pa sve do najobičnijih restorana. Jednostavno, u Parizu se može naći za svakog po nešto. Napravite piknik na nekoj od zelenih površina u gradu,  probajte njihove poznate makaronse iz Laduree i to će biti dovoljno da nikada ne zaboravite ovaj divan grad.

Madrid

Sa svetski poznatim kuvarima poput Feran Adrie, koji je revolucionirao umetnost kuvanja, nije ni čudo što je Španija postala  omiljena evropska destinacija svim gurmanima. Uz razne stilove kuvanja i proizvoda iz cele zemlje, Madrid je pravo kulinarsko putovanje kroz sve jedinstvene regione Španije. Tapas predstavlja najukusniju Špansu tradiciju, bez koje vaše kulinarsko iskustvo u Madridu ne bi bilo kompletno.

Napulj

Napulj, kolevka pice, ponosi se jednom od najistaknutijih kulinarskih tradicija u Italiji. Probajte tradicionalne proizvode Napulja, uključujući mozzarellu di Bufala, caciocavallo sir, špagete sa svežim školjkama, divna peciva, limoncello i kafu, koji se smatraju jednim od najukusnijih na svetu.

Istanbul

Istanbul, grad pun života, boja, kulture, istorije, i naravno neverovatne hrane. Bez obzira da li ste Istanbul posetili kao putnik sa ograničenim budžetom ili ne, moći ćete da uživate u njihovoj ukusnoj hrani. Grad koji ima sve, od zanimljivih uličnih štandova hrane, pa sve do restora sa najboljim pogledom na Aja Sofiju. Na kraju, šta biste drugo i  mogli da očekujete od jedinog grada na svetu koji se prostire na dva kontinenta?

Koja je vaša “najukusnija”  destinacija u Evropi? Pišite nam u komentarima.

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime