Ako mislite da je plaža plaža, kakva god da je, varate se. Ipak su neke bolje od drugih. Osim peska, čista voda je još jedna bitna stavka. Predstavljamo vam plaže sa najčistijom vodom na svetu, da vam ni ne trebaju ronilačke naočare. 🙂

Porto Katsiki – Grčka

foto: grcka-povoljno-letovanje.rs

Jedna od najlepših plaža u Grčkoj je upravo zbog toga popularna. Njene vode su najsjajnije u zemlji, a možda i u čitavoj Evropi. Plaža Porto Katsiki zaista izgleda fantastično okružena neverovatnim brdima koja plažu čine dostupnom kada se prođe 80 strmih stepenica uz liticu. Pogledajte još neke magične plaže Grčke, ovde

Algarve – Portugal

foto: cntraveller.com

Ova predivna skrivena plaža na jugu Portugala ima jednu od najčistijih voda na svetu i omiljeno je mesto za one koji vole da uživaju i kupaju se u miru.

Sabah – Malezija

foto: says.com

Mnoga ostrva u Maleziji imaju odlične plaže sa čistim morem, ali Sabah se definitivno izdvaja. Ova neverovatna plaža se nalazi u blizini ostrva Borneo.

Mauricijus

foto: traveltriangle.com

Mauricijus se često naziva luksuznim ostrvom zbog toga koliko je savršen za opuštajući odmor na moru. Meki beli pesak i kristalno čisto more su deo paketa.

Bodrum – Turska

foto: thomascook.com

Bodrum je jedna od lokacija koje su veoma popularne među turistima, ali ne primete svi koje ga posete koliko su čiste i prelepe njegove vode.

Cala Macarelleta – Menorca

foto: tripadvisor.co.uk

Menorca je jedno od španskih Balearskih ostrva na Mediteranu. Do ovog prelepo ostrva nije baš lako doći, ali možda su baš zato njegove plaže i voda netaknute do danas.

Maldivi

foto: lonelyplanet.com

Maldivi su zaista vrhunac luksuznog odmora sa svojim morskim bungalovima i kristalo čistom vodom u svakom trenutku. Vazduh mira koji okružuje arhipelag čini Maldive idealnim mestom za beg od sveta.

To Sua Ocean Trench – Samoa

foto: tourismontheedge.com

Iako tehnički ovo nije plaža, ovo je ipak neverovatno čista voda. To Sua Ocean Trench je prirodni bazen i savršeno mesto za ronjenje.

Wakatobi – Indonezija

foto: wakatobi.com

Jedno od najboljih ronilačkih mesta u Indoneziji je Vakatobi koji je bogat morskim životinjama zahvaljujući svojoj divno čistoj vodi. Odmarališta su takođe prva klasa.

Ostrvo Linapacan – Filipini

foto: awesomegreece.com

Plaža sa najčistijom vodom na svetu pripada ostrvu Linapacan do kog nije lako doći. Međutim, oni koji su bili kažu da je vredno truda i nisu razočarani savršeno čistom vodom.

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime