Za malu zemlju, Japan je domaćin zapanjujućih raznolikih pejzaža, od visokih planina i brežuljaka do šuma i plaža sa palmama. Sve je to ukombinovano sa prekrasnim japanskim zgradama iz Edo perioda, mirnim svetilištima i hramovima i rezultat je zaista spektakularan. 

Hida-Takayama

Ovaj grad ima nadimak “Mali Kjoto” zbog bogatstva svetinja, hramova i živopisnih zgrada iz 18.veka. Lepo je izolovan okolnim planinama Hida i grad odiše staromodnim japanskim šarmom. Planine pružaju pogled na radnje uz obalu, tradicionalne prodavnice i gostionice u japanskom stilu. Ulica San-machi Suji je srce gradske istorijske četvrti i obložena je starim, tamnim drvenim zgradama. Grad je poznat po odličnom sakeu.

Karuziawa

Ovo je šarmantni gradić koji se nalazi ispod impoznatnog Asama, jednog od najaktivnijih vulkana Honšu. Udaljen je samo sat vremena od Tokia i privlači turiste svojim divnim jesenskim listovima i hladnijim letnjim temperaturama. Ovo je odlično mesto za planinarenje i obilazak toplih izvora, kao i Yacho-no-mori, dom za preko 60 različitih vrsta ptica.

Otaru

Krajem 19.veka, Otaru je bio važna ribarska luka. Kasnije je izgrađena terminalna stanica prve pruge Hokaida. Grad je poznat po uživanju u morskim plodovima. Ovde možete naći četvrti koje su mirne i ispresecane veličanstvenim dvorcima. Grad je posebno lep i zanimljiv tokom festivala Otaru Snow Gleaming u februaru, kada je kanal obložen svetlećim fenjerima.

Nara

Nara je bogat kulturom i dom je osam UNESCO-vih svetskih spomenika. Nara je bila glavni grad Japana oko 70 godina i u tom periodu su se razvile tradicije i umetnost koje se i danas povezuju sa Japanom. Ovo je kompaktan grad sa većinom istorijskih atrakcija u prelepom parku Nara. Poznat je i po populaciji znatiželjnih jelena. Najimpresivniji je hram Todaiji, ogromna drvena građevina u kojoj se nalazi jedna od najvećih bronzanih statua Bude.

Magome

Ovaj grad se nalazi u dolini Kiso. Glavna gradska ulica, koja je zatvorena za saobraćaj, obložena je širokom kamenom stazom i puna je starih obnovljenih zgrada. Glavni razlog za posetu ovog grada je pešačenje do Magome-Tsumago. Ova prijatna staza prolazi kroz šume pune vodopada pre nego što se završi u divnom gradu Tsumago. 

Začini život malim stvarima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime