Da li vam treba malo romantike i beg od užurbane gužve, gradskih svetala i buke? Napravili smo listu 10 najlepših romantičnih gradova, vi samo treba da odaberete, krenete i da doživite nezaboravno iskustvo 🙂

Giethoorn, Holandija

Selo Giethoorn nalazi se u severnoj Holandiji i zovu ga “Venecija severa”. Zbog kuća od slamnatih krovova, drvenih mostova i staza sa drvećem, izgleda kao nešto iz bajke. Kroz selo se ide samo čamcima ili pešaka.

Hallstat, Austrija

Halštat je mali grad u Austriji u okrugu Gmunden. Smešten između Halštatskog jezera i planinskog masiva Dachstein najstarije je i možda najviše fotografisano mesto u Austriji.


Sintra, Portugal

Sintra se nalazi unutar brda Serra de Sintra u Portugalu. Britanski pesnik Lord Bajron je rekao da je ovo najlepše mesto na svetu. Ovde su skrivene mnoge ekstravagantne palate, raskošne vile i ostaci drevnih dvoraca. Ima pristup sa svih strana, a mnogi spomenici iz 19. veka su pod zaštitom UNESCO.

Taormina, Italija

Smešten je na brdu Monte Tauro na Siciliji i dominira na vrhu vulkana Etna pružajuči posetiocima predivan, dramtičan i nezaboravan doživljaj.

Colmar, Francuska

Kolmar se nalazi na Alzaškoj vinskoj ruti u Francuskoj. Okružen je vinogradima i ispunjen lepim kućama u boji, crkvama i mirnim kanalima prekrivenim mostovima.


Soglio, Švajcarska

Soglio je selo u švajcarskom kantonu Grisons, blizu granice sa Italijom. Slikar Giovanni Segantini ga je nazvao “kapijom raja”.


Korčula, Hrvatska

Poznat i kao “mali Dubrovnik”, primorski grad Korčula nalazi se na ostrvu Korčula i krase ga bezbrojne prekrasne plaže i uvale, maslinaci i vinogradi koji privlače posetioce iz celog sveta.


Bamberg, Nemačka

Bamberg se nalazi u južnoj Nemačkoj na severu Bavarske. Nazivaju ga i “Rim Nemačke”, a ukrašen je kaldrmisanim ulicama i prelepim kućama duž reke koji mu daju pravi šarm.

Banasque, Španija

Smešten uz najviši vrh na Pirineijma, Banasque više liči na švajcarsko selo u Alpima, nego na severnu Španiju. Sjajna priroda ga čini idealnim mestom za uživanje u aktivnostima tokom cele godine. Zimi prekriven snegom je savršen za uživanje u skijanju, a leti mami da se uživa u njegovom orkuženju.


Manarola, Italija

Jedan je od pet živopisnih gradova na obrnocima koji čine Cinque Terre. Sa svojim vinogradima i malom, slikovitom lukom, definitivno je jedan od najromantičnijih gradova.

 

Začini život malim stvarima!
POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite komentar
Unesite ime